Творчість і Бібліотека
Понеділок, 25.09.2017, 19:50
Логін:
Пароль:
Ми в соціальних мережах
Тепер і в Twitter, приєднуйся!
Партнери
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Статистика
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Новини»Приємного чаювання
Приємного чаювання
Чай – один з найдавніших напоїв, вживання якого нерозривно пов’язане з національною культурою, господарством та історичними традиціями багатьох народів.
Елегантно пити чай світ навчили китайці. Саме у Китаї зародилися традиції проведення чайних церемоній. Напій обов’язково повинен бути щойно приготовленим, адже “свіжозаварений чай – бальзам, чай залишений на ніч – змія”.
Чаювання – один з чисельних засобів досягнення внутрішньої гармонії, пошуку свого місця в житті.
У читальному залі Ніжинської центральної міської бібліотеки організована виставка-знайомство “За чашкою чаю”. Поруч з книгами, періодичними виданнями, що знайомлять з цікавою інформацією про чай, представлені сорти чаю, а саме: чорний, зелений, білий, червоний. Біля виставки на білосніжній скатертині гармонічно розставлений оригінальний сервіз. Використані для сервірування яскраві аксесуари: колоритні серветки, незвичайні ложки, самовар, квіти, бублики, сухарі, мед, екзотичні варення та розетки для нього .
Під час презентації виставки провідний методист ЦБС Пархоменко В.О. познайомила з літературою про чай та мистецтвом заварювання його. Провідний бібліограф ЦБС Гусєва Л.Г. розповіла про чайну церемонію у Китаї, Японії, Росії, Англії, Індії та інших країнах. Наприклад англійці щодня випивають 850 галонів чаю (1 галон – 4,5 літра). Якби з цією кількістю чаю зробити озеро, в ньому могли б плавати п'ятдесят великих суден.
Основною метою чайної церемонії – розкрити аромат і смак чаю, і тут поспіх ні до чого. Спокійний стан духу – необхідна умова церемонії. Тож на закінчення презентації всі присутні смакували запашні чаї а саме: чорний, зелений, червоний, калиновий, липовий та насолоджувалися різними вареннями, медом, бубликами, сухарями, тістечками. Чаювання супроводжувалося задушевними розмовами та цікавими бесідами. Всі насолодилися довершеними смаками чаїв та отримали приємні емоції і заряд гарного настрою.


Любов Гусєва, провідний бібліограф ЦБС


Всі зображення до публікації Приємного чаювання
Категорія: Новини | Переглядів: 1205 | Додав: ekima | Рейтинг: 5.0/1
avatar